Hapšenja zbog nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto je 38 pušaka, 13 pištolja, tri revolvera, više od 2.200 komada municije različitog kalibra, kao i jedna ručna bomba.

Protiv 32 osobe zbog ovog krivičnog dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku. 

U više odvojenih akcija, takođe u prethodnih nekoliko dana, u cilju suzbijanje imovinskih delikata, uhapšena je 41 osoba.

Takođe, uhapšeno je i 14 osoba po prethodno raspisanim potragama, dok su protiv 75 osoba krivične prijave podnete u redovnom postupku, od kojih je 11 maloletnih lica.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 223 krivična dela razbojništava, razbojničkih krađa, teških krađa i krađa.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su S.P. (1977) i D.G. (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom nezakonit lov.

Osumnjičeni su 25.marta 2018. godine u vreme lovostaja, duž lovišta na području atara sela Urovica, Slatina i Dušanovac, nezakonito lovili divljač poluautomatskom puškom, sa optičkim nišanom i baterijskom lampom na cevi, iz putničkog motornog vozila kojim je upravljao šezdesettrogodišnjak.

Po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, protiv šezdesettrogodišnjaka je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nezakonit lov.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su S.R. (1975), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je S.R. obavljao prepravke lovačkog naoružanja, a policija je u stanu u kome boravi pronašla i zaplenila lovački karabin.

U improvizovanoj radionici, koju je koristio osumnjičeni, policija je pronašla i zaplenila dve vazdušne puške, tri karabina i tri lovačke puške koji ne pripadaju njemu, a za koje je obavljao prepravke kundaka.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su N.M. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog pronašla i oduzela dva pištolja i 100 komada municije različitog kalibra.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.R. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela teška krađa, krivično delo teška krađa u pokušaju i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

D.R. se sumnjiči da je u Ulici Stjepana Filipovića u večernjim satima podesnim predmetom nasilno otvorio dva putnička vozila iz kojih je otuđio jednu baterijsku lampu, jedan MP3 player i jedan točak sa alu-felnom,a potom pokušao da nasilno otvori još jedno putničko vozilo.

Kada su ga policijski službenici sustigli, izvadio je i prema njima uperio šrafciger pokušavši da pruži otpor, nakon čega je savladan.

Osumnjičeni je uz krivične prijave priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M.Š. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je M.Š. iz jedne banke u Pančevu, od radnice uz pretnju pištoljem ukrao više od sedam miliona dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D.A. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je zbog postojanja osnova sumnje da je na području Bora obijao stanove oštećenih i iz njih krao novac, zlatni i srebrni nakit i tehničku robu.

Sumnja se da je D.A. počinio pet krivičnih dela teške krađe i pet krivičnih dela krađe.

Osumnjičeni je ,uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su V.S. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio devet krivičnih dela prevara.

Sumnja se da je V.S. više građana na području opštine u Vranje doveo u zabludu da će im izraditi nameštaj za domaćinstvo, lažno prikazujući da poseduje firmu i pogon za izradu nameštaja.

Osumnjičeni je potom od oštećenih uzimao avans, a ugovoreni nameštaj nikada nije isporučio kupcima.

V.S. je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.P. (1984) osumnjičenog da je od troje gostiju jednog hotela u Sokobanji ukrao novac.

Sumnja se da se A.P. ušunjao kroz otvoren prozor u dve sobe hotela iz kojih je od oštećenih ukrao više od 50.000 dinara i 50 evra, kao i da je iz vozila, koja su se nalazila na parkingu hotela ukrao od oštećenih oko 90.000 dinara, 550 evra i 50 švajcarskih franaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su obili kuću oštećenog i iz nje ukrali zlatni nakit, čija se vrednost procenjuje na 200.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa O.J. (1981) i S.N. (1995), uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

****

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela pušku, ručnu bombu, 187 metaka različitog kalibra, jedno zrno bez čaure i jedan protivavionski metak.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla i oduzela prigušivač za pušku, vojnu optiku za snajper pušku, tri optike za oružje, sedam komada puščane municije za malokalibarsku pušku i službenu palicu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog, prilikom pretresa stana i drugih prostorija, pronašla pištolj, 45 patrona za lovačku pušku, 130 malokalibarskih metaka, 86 komada malokalibarskog manevarskog metka, 15 puščanih metaka i 368 metaka različitog kalibra.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šeszdesetšestogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla i oduzela tri puške i 31 komad municije različitog kalibra.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojnja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on od marta do novembra prošle godine u Beogradu ukrao pet vozila, koja je nakon krađe odvozio na svoj auto-otpad, gde ih je rastavljao u delove, koja je prodavao putem oglasa.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on za vreme održavanja sajma automobila na Beogradskom sajmu, iz dvorišnog prostora štanda jedne firme ukrao uređaja za mašinsko pranje automobila, čime je to preduzeće oštetio za oko 1.200 evra.

Ukradena mašina je pronađena i vraćena oštećenoj firmi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneli su krivičnu prijavu protiv maloletnika zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da je ovaj šesnaestogodišnjak iz Bačke Palanke, zapretivši radnici pištoljem, oduzeo novac iz kase u tamošnjem objektu u kome se nalaze prodavnica i menjačnica.

Operativnim radom, policija je rasvetlila krivično delo, a kod osumnjičenog pronašla ukradeni novac i pištolj za koji sumnja da je korišćen prilikom razbojništva.

Po nalogu javnog tužioca, protiv maloletnika će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je od više oštećenih ukrao sedam mobilnih telefona, novac, lične stvari i zlato i time im naneo štetu od oko pet miliona dinara.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela krađa.

Sumnja se da je on provalio u Rimokatoličku crkvu u Bajmoku iz koje je ukrao metalne delove za centralno grejanje, kipove i statuu.

Takođe, osumnjičeni se tereti i da je od jednog oštećenog ukrao bicikl,kao i da je iz jedne kuće ukrao mobilni telefon.

Svi ukradeni predmeti pronađeni su i vraćeni vlasnicima.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje od početka marta ove godine na području sela Sukovo počinio pet krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da je on obijao kuće oštećenih i iz njih krao električni alat, motorne testere, televizor i predmete od bakra.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv dvadesetšetogodišnjaka osumnjičenog da je počinio 16 krivičnih dela krađa i teška krađa.

Sumnja se da je on od 2016. godine do aprila ove godine na području opština Prijepolje i Nova Varoš iz porodičnih kuća i pomoćnih objekata oštećenih ukrao veću količinu alata za obradu zemlje, brusilice, bušilice, motorne testere, električne i ubodne testere, pumpe za vodu, macole, trimere, naftu i ribarsku opremu.

***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela krađe.

Sumnja se da je maloletnik aprila ove godine u vozilima gradskog prevoza i na autobuskim stajalištima, koristeći nepažnju oštećenih, iz njihovih torbi krao novčanike sa dokumentima i novcem.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da supočinili krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih nabavljao falsifikovane fiskalne račune firmi, koje su odjavljene iz APR-a, a potom ih kao prave prodavao nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koji su falsifikovane fiskalne račune predavali Upravi za trezor radi ostvarivanja prava na regres.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela krađa i povreda groba.

Sumnja se da je on na seoskom pravoslavnom groblju u Ratkovu kod Odžaka sa više grobnih spomenika otuđio mesingane delove i razne ukrase od metala čime je pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 149.000 dinara, navodi es u saopštenju MUP-a.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top