Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović imenovan za direktora NALAS-a

Juče je u Beogradu u hotelu Kraun Plaza održana sedamnaesta Generalna skupština NALAS-a (Mreža asocijacija lokalnih samouprava Jugoistočne Evrope) na kojoj je gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština dr sci. med. Goran Cvetanović preuzeo ulogu predsednika ove evropske organizacije.

Pre inauguracije gradonačelnika Cvetanovića sednicom je predsedavao drugi potpredsednik NALAS-a Mehmet Ergun Turan koji je predstavio prisutne članove predsedništva – gradonačelnika Fatiha u Istanbulu, koji predstavlja Savez opština Mamrmara, Dušana Raičevića, gradonačelnika Bara, predstavnika Zajednice opština Crne Gore, izvršnog direktora NALAS-a Kelmenda Zajazija, kao i generalnog sekretara SKGO, gospodin Nikolu Tarbuka.

Prisutnima su se zatim obratili potpredsednica Kongresa Aleksandra Maletić, državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Maja Mačužić Puzić, kao i izvestilac Komiteta regiona Evropske unije za paket proširenja 2021 Ana Mađar na temu decentralizacije regiona i statusa reformi lokalnih administracija.

Novoimenovani generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona Fabricio Rosi je održao video obraćanje, nakon čega je održan okrugli sto “Ključni izazovi i prioriteti udruženja lokalne samouprave – stanje reforme lokalne javne uprave”.

U okviru statutarnog dela generalne skupštine gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština dr sci. med. Goran Cvetanović je imenovan za novog predsednika NALAS-a čiji mandate će trajati narednih godinu dana. Za potpredsednike NALAS-a imenovani su gradonačelnik Fatiha u Istanbulu, Dušan Raičević, načelnik Opštine Bar, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

„Velika je čast i privilegija predsedavati NALAS-om, organizacijom koja ima izuzetno značajnu ulogu u jačanju decentralizacije lokalnih samouprava i njihovih udruženja u cilju poboljšanja života građana. Tokom ove godine NALAS će razviti svoju novu strategiju za narednih pet godina. Ja ću voditi proces participacije, koji će osigurati da nova strategija odražava novonastale i razvojne potrebe i prioritete svih članica NALAS-a. Kako je trenutna NALAS-ova strategija i dalje veoma relevantna, ja bih zadržao fokus na održivom lokalnom razvoju i otpornosti lokalnih samouprava.

Za mene, kao gradonačelnika grada Leskovca, NALAS predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava sa kolegama iz lokalnih samouprava za učenje novih koncepata i ideja i pronalaženje rešenja za uobičajene, svakodnevne probleme tako da će predstojećih godinu dana biti izuzetno plodonosan i koristan period“- rekao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

Nakon obraćanja, gradonačelnik Cvetanović je preuzeo ulogu predsedavajućeg, zahvalio bivšim predsednicima NALAS-a i uručio im specijalna priznanja. Usledilo je usvajanje plana rada i budžeta za 2022. godinu, nakon čega je novoimenovani predsednik zahvalio NALAS-u na odličnoj organizaciji i pozvao prisutne da sutra uzmu aktivno učešće u konferenciji na temu „ Uloga opština u obezbeđivanju kvalitetne vode i sanitarnih usluga“ na kojoj će pomoćnik direktora JKP “Vodovod” Maja Milošević Milojić održati prezentaciju o postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, dok će gradonačelnik Leskovca i novoimenovani predsednik NALAS-a dr sci. med. Goran Cvetanović dati uvodnu i završnu reč.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top