Fond od tri miliona dinara za plastenike u Medveđi

Potpisivanjem ugovora između opštine Medveđa i Fondacije Ana i Vlade Divac danas je osnovan Lokalni fond za razvoj plasteničke proizvodnje u Medveđi, sa ciljem pružanja podrške poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije ove opštine, koja žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju.

This slideshow requires JavaScript.

Danas je, odmah nakon potpisivanja, otvoren i konkurs kojim je planirana podrška za najmanje 15 poljoprivrednika, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine  Medveđa, sa ciljem da osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 miliona dinara, od kojih je opština obezbedila 2 miliona.

This slideshow requires JavaScript.

„Opština Medveđa intezivno radi na poboljšanju uslova u delatnosti poljoprivrede tako da je u prethodnom periodu ostvarila značajan doprinos kroz razne grantove, donacije i opredeljena sredstva iz budžeta opštine Medveđa za delatnost iz oblasti poljoprivrede. Iskazujemo zahvalnost na prilici da sarađujemo sa Fondacijom Ane i Vlade Divac na projektu koji osnažuje porodice koje se bave ili će se baviti plasteničkom proizvodnjom na teritoriji naše opštine“, rekao je Dragan Kulić, predsednik opštine Medveđa.

Mali poljoprivredni proizvodjači, koji su mnogobrojni u Srbiji, pod velikim su uticajem klimatskih promena a teško se prilagođavaju. Prelazak proizvodnje sa otvorenog polja u zaštićen prostor je jedan od načina da se oni prilagode i osiguraju stabilne prinose bez obzira na vremenske uslove.

This slideshow requires JavaScript.

„Drago nam je da je opština Medveđa prepoznala potrebu da se da šansa malim poljoprivrednicima i da im se omogući da unaprede svoju proizvodnju tako što će preko Fonda dobiti plastenik, ujedno se i nadamo da će i druge opštine da podrže slične inicijative. Takođe sam zahvalna organizaciji LDSC koja podržava inicijativu“ rekla je Ana Košel (Ana Koeshall), direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Odabrana gazdinstva će dobiti plastenike dimenzija 5×10,5 metara, pri čemu će imati obavezu da učestvuju sopstvenim sredstvima u visini do najviše 5% ukupne vrednosti doniranog plastenika.

Na konkurs koji je otvoren do 6. jula 2024. godine mogu da se prijave fizička lica, nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Medveđa, koja žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju, sa direktnim učestvovanjem u pripremi i realizaciji poslovanja. Prednost će imati višečlane porodice koje žive i rade na selu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top