EU podrška izgradnji sistema za vodosnabdevanje u Bosilegradu

Uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Republike Srbije u Bosilegradu su u toku radovi na završetku izgradnje sistema za vodosnabdevanje koji će stanovništvu opštine omogućiti snabdevanje kvalitetnom vodom za piće. Troškove radova od 310.000 evra, koji podrazumevaju izgradnju više od sedam kilometara cevovoda i osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje „Roda“,  finansirale su podjednako EU preko programa EU PRO i Vlada Republike Srbije.

„Izgradnjom vodovoda rešićemo naš dugogodišnji problem sa stabilnim snabdevanjem vodom, i više od 4.500 ljudi koji žive u naselju Dobri dol i selima Rajčilovci, Radičevci i Mlekominci imaće kvalitetnu vodu za piće, uz smanjenje gubitaka u sistemu vodosnabdevanja“, rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad koja učestvuje u finansiranju projekta sa 9.300 evra.

Kroz aktivnosti dobrog upravljanja koje se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske, uspostaviće se efikasan sistem za obračun i merenje kapaciteta i distribucije vode.

Izvođač radova je grupa koju čine Javno preduzeće za komunalije i usluge „Usluga“ iz Bosilegrada i Hidrokomerc d.o.o. iz Lučana, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Bosilegrad, dok je rok za završetak 280 dana.

Projekat Završetka izgradnje sistema za vodosnabdevanje Bosilegrada finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Кomplementarne aktivnosti projekta koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja sprovode se u saradnji sa programom Swiss PRO  koji podržava Vlada Švajcarske.

 

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top