Dva miliona evra za novi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu

Danas je u Leskovcu zaključena saradnja između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Leskovca povodom donatorske podrške za izradu projektno tehničke dokumentacije za tender za radove na rekonstrukciji i izgradnji novog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Kao domaćin skupa, prisutnima se obratio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakavši važnost koji će ovaj projekat imati za grad.

„Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine što su nam pružili pomoć u pronalaženju kontakata i donacija, kao i prilikom planiranja realizacije ovog projekta, koji će Leskovčanima omogućiti kvalitetniji život“, naveo je Cvetanović.

Razvoj neophodne infrastrukture u oblasti upravljanja vodama u Leskovcu podržale su Holandija i EU, u saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine.

„Vlada Holandije podržava ovaj projekat sa oko 8 miliona evra, čiji je cilj priključivanje na kanalizacionu mrežu najugroženijih slojeva stanovništva. Prva faza koja se odnosi na detaljni dizajn je gotovo završena, i radujemo se nastavku realizacije projekta, u okviru kojeg će više od 15 prigradskih naselja biti priključeno na novi sistem otpadnih voda. Uspostavljanje održivog sistema upravljanja vodama u gradu je jedan od ključnih preduslova za dalji ekonomski razvoj područja“, istakao je ambasador Holandije, Henk Van den Dool, i dodao da je zaštita životne sredine od presudnog značaja za pristupanje Srbije EU.

„Podrškom Vlade Republike Srbije od dva miliona evra za izgradnju glavnog kolektora, grad Leskovac će imati savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u skladu sa evropskim standardima zaštite životne sredine. Zahvaljujući naporima gradonačelnika Leskovca, gospodina Cvetanovića, i uspešnoj saradnji sa Vladom Republike Srbije, rukovodstvo Leskovca će ispraviti greške svojih prethodnika i omogućiti svojim građanima održivo korišćenje vodnih resursa i zdravu životnu sredinu“, istakla je državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, gospođa Stana Božović, i dodala da će se ovim projektom omogućiti i izgradnja kanalizacione mreže u Leskovcu, koja je ujedno donacija Vlade Holandije u iznosu od skoro 8 miliona evra.

Važnost projekta se ogleda i u tome što je njegova realizacija glavni preduslov za dobijanje donacije Holandije u vrednosti od skoro 8 miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti omogućena izgradnja kompletne kanalizacione mreže u Leskovcu, piše u saopštenju za javnost sa danas održanog sastanka u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top