Decembarci položili vojničku zakletvu

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije decembar 2017. godine održana su danas u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu kod Leskovca. Svečanosti polaganja zakletve u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima.

Čestitajući vojnicima na položenoj vojničkoj zakletvi, general Diković je istakao da su se oni tim svečanim činom svrstali u stroj onih koji se osposobljavaju i obučavaju da brane našu zemlju nepokolebljivo, kao što su to radili i mnogi pre njih, da jačaju i izgrađuju sposobnost Vojske i borbenu gotovost, na taj način odvraćajući sve one koji nam misle zlo.

„Siguran sam da će se veliki broj vas, ovde u stroju, i sutra kada završi dobrovoljno služenje vojnog roka, opredeliti za to da vam životna profesija postane vojni poziv. Vrata su otvorena, mi svaki dan primamo, vojnike, mladiće i devojke koji žele da svoj život posvete vojnoj profesiji, a građani Srbije i Vojska znaće da im se oduže poboljšanjem statusa i standarda koji je sada na sceni, savremenim naoružanjem i vojnom opremom, da se naš oficir, naš podoficir i naš vojnik oseća ponosnim i da bude poštovan od strane građana Republike Srbije i da ga doživljavaju kao nešto svoje“ poručio je mladim vojnicima general Diković.

 

 

Prema rečima načelnika Generalštaba, Vojska nije samo škola koja samo uči mlade ljude kako da upotrebljavaju oružje, Vojska je škola koja ljude uči kako da savladaju prepreke, kako da se bore kroz život, kako da dostignu ciljeve, jer mlad čovek bez cilja nikada ne sme biti.

„Vojska Srbije danas izvršava mnogo zadataka – u Kopnenoj zoni bezbednosti, na državnoj granici, u misijama širom sveta – dakle, gde god je potrebno građanima Srbije, tu je vojnik. Tako je bilo, tako će biti, tako vas pripremamo“ zaključio je general Diković i dodao da je vojska „Uvek bila i uvek će ostati na službi građanima Srbije“.

Na današnjoj svečanosti u Leskovcu je vojničku zakletvu položilo 150 vojnika, među kojima i 31 devojka. Reč je o petoj generaciji koja dobrovoljno služi vojni rok po šestomesečnim modelu.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top