Cvetanović u poseti porodici Mitić, u selu Palikuća

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Mitić u Palikući i tom prilikom istakao da posete poljoprivrednim proizvođačima predstavljaju posebnu čast i zadovoljstvo.

Poseta porodici Mitić

„Porodica Mitić uzgaja kulture za sopstvene potrebe na 20 hektara obradive zemlje – pšenicu, kukuruz, raž, detelinu, a pored toga imaju i farmu muznih krava i tovnih junadi – između 40-45 grla. Naš domaćin sarađuje sa mlekarom Biomlek i mesarom Simag gde dalje plasira svoje proizvode. Nabavio je i novi traktor preko programa Svetske banke kako bi osavremenio i dalje unapredio svoju proizvodnju i čestitamo mu na upornom i vrednom trudu, radu i zalaganju. Danas smo delili poljoprivredne subvencije u grdeličkom kraju, sutra delimo u vučjanskom, u subotu u pečenjevačkom kraju, i ponoviću, za narednu godinu planiramo da izdvojimo preko 100 miliona dinara, zato što to naši poljoprivredni proizvođači i zaslužuju.“ rekao je Cvetanović.

Selo Palikuća

„Ono što možete da vidite, ovde je zdrav temelj za razvoj poljoprivrede i za dalje postepeno unapređenje i širenje kapaciteta. Ovo je prava porodična firma i upravo zbog vrednog rada država je pomogla. Hvala poljoprivrednicima jer zahvaljujući njima imamo zdravu hranu i svi znamo da oni rade svakodnevno i sve vreme“ poručio je Cvetanović.

Nenad Mitić, selo Palikuća

Domaćin Nenad Mitić zahvalio se državi, predsedniku Vučiću, gradu Leskovcu, PSSS i predsedniku Cvetanoviću na podršci i pomoći koju mu konstantno pružaju.

„Konkurisali smo kod programa svetske banke, uz pomoć lokalne samouprave i PSS-a prošli smo na konkursu i dobili traktor. Zahvalni smo svima na pomoći i predsedniku Vučiću što je taj program 50/40/10 zaživeo. Postepeno širimo svoj posed, imamo 20 muznih grla i baš danas se otelilo jedno tele.“

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top