Cvetanović pozvao sugrađane da izađu na referendum i zaokruže „DA“

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu Goran Cvetanović pozvao je svoje sugrađane da izađu na predstojeći referendum, koji će se održati u nedelju 16. januara i da tom prilikom na glasačkom listiću zaokruže „DA“.

„U nedelju, 16. januara 2022. godine, građani se slobodno izjašnjavaju kakav pravosudni sistem žele. Vršeći suverenost, zajemčenu Ustavom Republike Srbije svim građanima, svaki punoletan i poslovno sposoban građanin će moći na referendumu da kaže „DA“ nezavisnom sudstvu i samostalnom javnom tužilaštvu. Aktom o promeni Ustava Republike Srbije, koji je predmet potvrđivanja na ovom referendumu, postavljaju se reformski temelji u oblasti pravosuđa, i to u pravcu stvaranja veće nezavisnosti sudske vlasti i samostalnosti javnog tužilaštva. To su dve osnovne pretpostavke za izgradnju većeg i stvarnog poverenja građana u pravosudni sistem ove zemlje, ali i za uspostavljanje vladavine prava, jednog od osnovnih načela srpske ustavnosti. Zaokruživanjem „DA“ na referendumu, Srbija se približava evropskim pravnim tekovinama. Proces evropskih integracija naše zemlje će biti nastavljen, a Evropska unija kao zajednica evropskih država kojoj stremimo, biće dostižniji cilj. Građani treba da izađu i zaokruže „DA“, jer se ustavne promene vrše u njihovom interesu, oličenom u efikasnijem delovanju pravosuđa, njegovoj boljoj organizovanosti i većoj pravičnosti. Zbog svega navedenog, Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac poziva sve građane sa pravom glasa da izađu u nedelju na svoja glasačka mesta i zaokruže „DA“, kako bismo Srbiju učinili pravno uređenijom državom i budućim generacijama stvorili još bolji pravosudni sistem“ – navodi se u saopštenju predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac  Gorana Cvetanovića.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top