BOJNIK DOBIO 30.000 EURA ZA DVA PROJEKTA

Opština Bojnik dobila je u okvira programa EVROPSKI PROGRES sredstva za realizaciju dva projekta. Ukupna vrednost ovih projekata iznosi 30.000 eura a učešće opštine Bojnik je 10 posto odnosno 1.500 eura po projektu.
U okviru projekta pod nazivom „Izrada glavnog projekta za izgradnju Centra za razvoj preduzetništva u Bojniku“ dobijena sredstva biće iskorišćena za stvaranje tehničkih preduslova za uređenje i stavljanje u funkciju prostora kod sportske hale u Bojniku.
2015-04-28-030

Planirano je da zgrada „Centra za razvoj preduzetništva“ bude izgrađena sa 24 lokala kao i uređenje parking prostora za oko 60 vozila. Opština Bojnik će poslovne prostorije u objektu dodeljivati novoosnovanim preduzetničkim radnjama kao neku vrstu stimulansa za početak poslovanja.
2015-04-28-024

Drugi projekat „Izrada glavnog projekta stambene zgrade za socijalno stanovanje u Bojniku“ odnosi se na stvaranje tehničkih preduslova za izgradnju objekata koji će doprineti boljem životu građana. Stambena zgrada biće namenjena za smeštaj socijalno ugroženim i marginalizovanih grupa a opština Bojnik će stambene jedinice u objektu dodeljivati po naknadno utvrđenim i naa skupštini usvojenim kriterijumima.
2015-04-28-031

EVROPSKI PROGRES sprovodi brojne aktivnosti u cilju unapređenja likalne samouprave. Tu spadaju, između ostalog, smanjenje nezaposlenosti, pomaganje lokalnih samouprava u sprovođenju politike socijalne inkluzije ugroženih i marginalizovanih grupa, izrada programa obuke za nezaposlene, kao i poboljšanje intergracije nacionalnih manjina ali i pomoć lokalnim zajednicama u razvoju i unapređenju svog kulturnog nasleđa.

12

Scroll to Top