„Blic maraton“ – Naredne nedelje pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će Uprava saobraćajne policije naredne nedelje sprovesti akciju „Blic maraton“ tokom koje će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila.

Brzina će se meriti tokom 24 sata ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u presretačima.

Van naseljenih mesta brzina će se meriti na kritičnim deonicama puteva, a u naseljima, u blizini obeleženih pešačkih prelaza i u zonama škola.

Radarski uređaji će beležiti video-snimke i fotografije svih vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene.

Vozači će biti zaustavljeni i sankcionisani za učinjeni prekršaj ili će se vlasnicima vozila dostavljati verodostojne isprave o prekršaju sa pozivom da plate propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva dostave podatke o osobi koja je počilina prekršaj.

Uočeno je da u zimskim uslovima vožnje svako prekoračenje brzine kretanja, pa i ono najmanje, znatno povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda i da su u tim uslovima najugroženiji pešaci.

Saobraćajna policija je tokom prošle godine sprovela dve celodnevne akcije „Blic maraton“ u kojim je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 5.300 vozača, navodi se u saopštenju.

Scroll to Top