ARSIĆ: „Današnjim sastankom Srbija pokazala koliko misli na opštinu Medveđa“

Po završetku sastanaka, u Kulturnom centru u Medveđi, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili ministri Vanja Udovičić i Zorana Mihalović. Prisutnima se najpre obratio predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

„Ovim današnjim sastankom je Srbija pokazala koliko misli na sve svoje opštine, koliko misli na opštinu Medveđa u kojoj su ljudi spremni da ostanu. Mi se trudimo sopstvenim sredstvima ali ono što smo danas dogovorili će doprineti i biti jedan veliki podsticaj da Medveđa svoj točak migracije vrati, i da sva prirodna bogatstva kojima ovde raspolažemo budu u službi povećanja ekonomskog razvoja naše sredine. S obzirom na ono što smo se dogovorili opštinu Medveđa očekuju lepši dani. Naša bolna tačka, put Lebane-Medveđa koji je od izgradnje tek poslednje dve,tri godine u rekonstrukciji, ove godine će biti potpuno završen. Takođe ćemo i one sporne mostiće na toj deonici rešiti. Zatim takođe jedan veliki projekat, preko Radan planine će se spojiti Jablanički i Toplički okrug, to je od izuzetnog strateškog i turističkog značaja. Na taj način bi spojili Sijarinsku banju, Prolom banju i Lukovsku banju i Kuršumlijsku banju, i takođe dva svetska lokaliteta Đavolja varoši i Caričin grad. Na ovom sastanku bilo je reči i o postrojenjima za prečišćavanja vode u Sijarinskoj banji i Medveđi i za taj problem smo pronašli rešenje i postigli jedan dogovor“ – kazao je Arsić i pozvao ministre i njihove pomoćnike da 20. maja, na Dan opštine, budu gosti u Medveđi kada je i planirano svečano otvaranje opštinske zgrade.

 

Prisutnim novinarima obratio se i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„Najbolji način da razgovarate i rešavate probleme direktno na lokalu je razgovor sa gradonačelnicima i predsednicima opštine. Danas smo imali pozitivan sastanak na kome smo mogli da vidimo sve ono što je urađeno u prethodnom periodu da popričamo o kapitalnim projektima, ali i o malim stvarima koje će učiniti da na lokalu svi građani bolje žive. U prethodne četiri godine završili smo tri hale, u Bojniku, Lebanu i Leskovcu, ali u ovom okrugu i na tome ne želimo da stanemo. Želimo da pobošljamo položaj mladih u Jablaničkom okrugu, želimo da damo novu vrednost, želimo da kroz donaciju sportske opreme i sportskih rekvizita, što smo danas uradili ovde u Medveđi, poboljšamo sistem školskog sporta ali i da podstaknemo mlade da kroz pisanje projekta doprinesu svojoj lokalnoj zajednici da njihovi vršnjaci kvalitetnije i bolje žive. Zahvalio bih se ovom prilikom i podpresednici koja svojim uticajem podržava razvoj ženskog sporta, i danas smo mogli da pričamo na koji način da implementiramo u sistem školskog sporta i mislim da je to jako važno kako bi se što veći broj devojčica bavio sportom“ – kazao je Udovičić.

Nakon današnjih sastanaka, mogu vam reći da će u 2019. godini u Jablaničkom okrugu ulaganje u putnu infrastrukturu biti 2 milijarde dinara. Govorimo i o Leskovcu, Bojniku, Medveđi, Lebanu, Crnoj Travi, Vlasotincu. Danas smo gledali na kojim je putevima potrebna rekonstrukcija, gde je potrebno da se popravljaju neki mostovi, gde je potrebno kompletna rehabilitacija. Postoje putevi gde je makadam, pa da više tu ne bude makadam. Razgovarali smo, napravili smo našu dinamiku i šta ćemo sve raditi tokom 2019. godine, kontrolisaćemo zajedno. Razgovarali smo i o Zakonima iz oblasti građevinarstva. Moram da pohvalim opštinu Medveđa, ona je iznad republičkog proseka u brzini izdavanja građevinskih dozvola, u brizini ozakonjenja. Oni su zaista primer, ne samo za Jablanički okrug nego i za ostale okruge u Republici Srbiji. Razgovarali smo pomognemo i da vidimo kako da lokalno komunalno preduzeće „Obnova“ ima dovoljno mehanizacije da samo može da se bavi održavanjem lokalnih puteva. Mislim da je bolje da osposobimo preduzeće, kako ne bi republičko preduzeće ovde održavalo puteve. Koridori Srbije će nakon završetka koridora 10 ustupiti jedno vozilo teritoriji opštine Medveđa, videćemo za koje potrebe. Sve što možemo da pomognemo iz ove oblasti koju ja pokrivam mi ćemo to uraditi “ – kazala je Mihajlovićeva u Medveđi.

   

   

   

(ICJ)

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top