Ambasador Republike Poljske danas u poseti Lebanu i Domu zdravlja

Dom zdravlja u Lebanu danas je posetio ambasador Republike Poljske u Beogradu, Rafal Perl i tom prilikom je potpisana dopuna Ugovor o opremanju lebanskog Doma zdravlja novim defibrilatorom i EKG aparatom.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske finansiralo je nabavku ovih aparata koji su stavljeni u upotrebu na odeljenju hitne medicinske pomoći u DZ u Lebanu.

   

Projekat naše zdravstvene ustanove je jedan od 10 projekata koji će se, zahvaljujući sredstvima R. Poljske realizovati u Srbiji tokom 2022. godine. Oni su izdvojili 113.590 evra za realizaciju projekata u oblastima vezanim za zdravstvenu zaštitu i jednake šanse u obrazovanju. Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović zahvalio se na velikoj pomoći, kao i na poseti ambasadoru R. Poljske.

„Našoj službi hitne pomoći su neophodni ovakvi aparati novije tehnologije, jer ima od 10.000 do 12.000 pregleda svake godine, a defibrilatorom su ove godine spašena 3 ljudska života. Naša opština na polju kulture ima dobru saradnju sa Poljskom, ali ćemo našu saradnju intezivirati i u drugim oblastima“ rekao je predsednik Bogdanović.

Ambasador R. Poljske Rafal Perl nije krio zadovoljtvo što je danas u poseti opštini Lebane rekavši :

„Ovaj projekat vrednosti oko 7.000 evra na koji je prošla vaša opština je jedan od 10 projekata koji smo podržali od 100 pristiglih zahteva. U našem fokusu su zaštita sredine, školstvo i zravstveni sistem i ova pomoć produbiće saradnju sa vašom opštinom“.

„Dom zdravlja je obnovio svoju opremu, jer je stara zahtevala veliko održavanje . Ova pomoć nema toliku novčanu vrednost koliko ima vrednost ljudski život kada se spase tim aparatima, zato dugujemo veliku zahvalnost Poljskoj donaciji“ istakao je direktor DZ Vladan Stanojević.

Ambasador R. Poljske izrazio je želju da danas poseti i Caričin grad o čijim lepotama je slušao.

Opširnije u video prilogu:

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top