AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE PROVERAVA SINISU MALOG

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak provere kako bi utvrdila da li je gradonacelnik Beograda Sinisa Mali prekršio zakon istovremeno obavljajući dve funkcije – gradonačelnika i direktora „of šor“ kompanije sa Devičanskih ostrva.

Iz Agenciji su naveli da je proverom službene evidencije utvrđeno da Mali nije prijavio funkciju zastupanja privrednog drustva sa privatnim kapitalom registrovanog u inostranstvu, a ni prihode od obavljanja te funkcije.

Najavljuju da će u zakonom propisanom postupku proveriti da li je u tom slučaju povređen zakon, kao i tačnost i potpunost podataka iz izveštaja o imovini i prihodima koje je gradonacelnik Beograda podneo Agenciji.

U Agenciji je za Tanjug rečeno da se preduzimaju sve mere iz njihove nadleznosti, te da od svih drugih nadležnih državnih organa očekuju što efikasnije postupanje u cilju ili otklanjanja sumnje u navodno nezakonito postupanje gradonačelnika Beograda ili procesuiranja tog slučaja ukoliko se sumnje potvrde.

Gradonačelnik je, kažu, bio dužan s obzirom na to da njegova funkcija zahteva stalni rad ili rad sa punim radnim vremenom da, ukoliko je obavljao funkciju zastupanja bilo kog privrednog društva sa privatnim kapitalom u zemlji ili inostranstvu, da u trenutku stupanja na ovu funkciju prestane sa tim aktivnostima.

Kako navode, Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije propisana je zabrana funkcioneru čija funkcija zahteva rad sa punim radnim vremenom ili stalni rad da obavlja funkciju upravljanja, nadzora ili zastupanja privatnog kapitala u privrednom društvu, privatnoj ustanovi ili drugom privatnom pravnom licu.

Za tu kategoriju funkcionera zabrana vazi od trenutka stupanja na funkciju tokom celog mandata.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top