Grad Leskovac

Grad Leskovac primer dobre prakse kako vatrogasno dobrovoljačke službe treba da deluju u slučaju elementarnih nepogoda

Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović, posetio je danas u prisustvu saradnika, potpuno renovirane i sređene prostorije Vatrogasno-spasilačke čete, i prisustvovao prezentaciji donacije koju su Vatrogasni savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, u vidu 10 kompleta uniformi poklonili nedavno formiranom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu grada Leskovca. Jedinica je u toku 2024.godine dobila i 2 nova vozila, vatrogasno sa opremom za gašenje požara, i ATV vozilo koje služi prilikom gašenja požara na nepristupačnim mestima, prevoz ljudstva, opreme, vode i spašavanje i evakuaciju prilikom snežnih nanosa u zimskim uslovima.

Grad Leskovac primer je dobre prakse kako vatrogasno dobrovoljačke službe treba da deluju u slučaju elementarnih nepogoda i drugih kriznih situacija. Ponosni smo što grad raspolaže stručno osposobljenim i hrabrim ljudima koji su spremni za akciju u svakom trenutku i zato što vam pružamo stalnu podršku kako biste imali što bolje uslove za vaš rad, rekao je obraćajući se prisutnima u ime gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove GU grada Leskovca i dodao:

This slideshow requires JavaScript.

“ Na zgradi vatrogasnog doma ove godine uređena je fasada, postavljena je pvc stolarija, garažna vrata za vatrogasna vozila, rekonstruisan sanitarni čvor, zatim podovi, kancelarije, kupljen je i nov kancelarijski nameštaj. Ove godine dobijeno je novo vatrogasno vozilo sa kompletnom pratećom opremom za gašenje požara i opremom za intervenisanje prilikom saobraćajnih nezgoda, jedno ATV vozilo sa dvojakom ulogom koje služi za gašenje požara i za spasavanje na terenu gde za to postoji potreba. Vatrogasno spasilačka četa u svom sastavu ima 52 vatrogasaca, a prema poslednjem javnom konkursu primljena su još četiri vatrogasaca, čija obuka kreće u septembru mesecu ove godine“.

This slideshow requires JavaScript.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu Nenad Simić, zahvalio se gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću, naglasivši da ovo odeljenje ima odličnu saradnju sa svim jedinicama grada Leskovca, koje u svakom trenutku izlaze u susret i bezpogovorno. On je ukazao i na podatak da je broj požara, tokom ovog leta znatno povećan, u odnosu na isti period prošle godine.

“Broj intervencija se povećao, ali uspevamo da u roku od 24 časa likvidiramo ili lokalizujemo požar. Nenad Simić je još jednom uputio apel svim građanima, da ne vrše spaljivanje trave i biljnih ostataka u ovom veoma sušnom periodu, praćenom visokim dnevnim temperaturama, pogotovo u blizini šuma i nekošenih površina, jer upravo u tim situacijama dolazi do veoma brzog širenja požara“.

U periodu od 2018. godine do 2023. godine, ova vatrogasno-spasilačka jedinica dobila je 2 navalna vozila sa opremom, 1 autocisternu, 1 automehaničarske lestve, 5 terenskih vozila od kojih su 2 pik ap sa pumpom viskog pritiska, 1 ATV vozilo, 2 prikolice za prevoz čamaca i 2 čamca od kojih je jedan aluminijumski i drugu opremu neophodnu za rad ove jedinice.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top