U Leskovcu danas podeljeno još 155 auto-sedišta

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca organizovana još jedna podela auto-sedišta roditeljima beba koji su rešenja o jednokratnoj pomoći za porodilje dobili tokom marta i aprila tekuće godine. Na podeli auto-sedišta, u ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i lokalne samouprave, govorila je Aleksandra Stojanović član Gradskog veća i tom prilikom istakla da je ova mera pronatalitetne politike uvedena kako bi novorođenčad i deca bila bezbedna tokom vožnje.

This slideshow requires JavaScript.

„Pored podele auto-sedišta grad porodicama sa decom pomaže i kroz druge mere. Godinama unazad porodiljama se uručuje jednokratna pomoć koja je od ove godine duplo povećana, te sada zaposlene porodilje dobijaju 20 hiljada, a nezaposlene 40 hiljada dinara. U ovoj godini je i prvih 100 rođenih beba dobilo pomoć od 30 hiljada dinara i grad je proširio meru sufinansiranja nabavke udžbenika. Sada su sredstva opredeljena roditeljima svih učenika osnovnih škooa, od prvog do osmog razreda, a ne samo prvaka.

U ime gradonačelnika Cvetanovića i svoje ime čestitam vam što ste se ostvarili u najznačajnijoj ulozi u životu, u ulozi roditelja, i zahvaljujem što ste gradu podarili nešto najvažnije, a to su deca. Grad Leskovac će i ubuduće biti vaš siguran partner i podrška.“

Na današnjoj podeli je opredeljeno 155 auto-sedišta, a kao i do sada, svi roditelji koji danas nisu bili u mogućnosti da preuzmu svoje suto-sedište moći će to da učine na portirnici opštine.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top