Obeležavanje „Dečje nedelje“ u školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu

Obeležavanje „Dečje nedelje“ koja se ove godine obeležava pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“ počelo je i u  OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu.

Prvi dan Dečije nedelje počeo je priredbom , ,Budite srećni i zdravi“. Odigrana je dramska igra o polasku đaka u školu i čarima septembarskih dana. Kroz recitale se čula Konvencija o pravima deteta. Hor je izveo pesmu Za milion godina, a plesna grupa igru Hoki poki.

 

  

  

  

Danas, drugo dana „Dečje nedelje“, u toku dva školska časa održana je radionica za prvake u školskoj biblioteci. Prvake je na ulazu dočekala pesma ,,Pusti, pusti brigu, uzmi, uzmi knjigu“, a zatim su se upoznali sa načinom rada i pravilima ponašanja u biblioteci. Zakoračali su u svet bajki, basni i družili se sa omiljenim junacima iz knjiga. Tom prilikom im je uručena pesma o biblioteci i članska karta na poklon. Prvaci su pokazali znanje i takmičarski duh kroz kviz koji im je organizovan, a uskoro će biblioteku krasiti pano sa njihovim crtežima na temu ,,Biblioteka u očima prvaka“.

 

 

  

 

   

Nakon posete biblioteci, usledile su aktivnostosti crtanja po betonu u školskom dvorištu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top