Beli tartuf je vrsta pečurke čija cena dostiže od 2.000 do 8.000 evra po kilogramu.
Beli tartuf ili drugačije kuhinjski beli dijamant je vrsta pečurke koja je pronađena na čak 250 mesta u Srbiji. Međutim, uprkos ogromnom potencijalu ovaj posao u Srbiji je i dalje u početnoj fazi, a o njemu gotovo da niko i ne govori.
Beli tartuf, kuhinjski dijamant, hrana bogova ili jelo aristokrata, kako ga sve nazivaju, najcenjenija je i najskulja pečurka na svetu iz jednog prostog razloga- ne može se veštečki uzgajati, a jedino njegovo stanište je divljina.
Najređi od svih tartufa je beli tartuf, kojeg Srbija ima u izobilju. Najčešće raste u ravničarskim predelima ispod bora i topole.
Tartufi su izuzetno zdravi jer obnavljaju sive moždane ćelije i jačaju organizam.
(Izvor: Opanak.rs)