Pinđur

Za PINĐUR vam je potrebno:

Sastojci za 4 tegle:

  • 6 kg očišćene paprike roge
  • 2,5 kg paradajza
  • 40 gr soli
  • 100 gr šećera
  • 100 ml ulja
  • 5 ljutih papričica ( ko voli ljuto )
  • pola glavice belog luka
  • 1/2 konzervansa

Pošto papriku očistite sameljite je.

Sameljite i paradajz i ljutu papriku.

Stavite u široku šerpu na šporet da se kuva uz mešanje.

Kuvajte 2h na laganoj vatri. Dodajte so i šećer i promešajte.

Posle 2h stavite u posebno lonče ulje da se zagreje, da bude vrelo, da zacrvči, pa sa njim prelijte smesu u šerpi.

Zatim dodajte sitno iseckan ili samleven beli luk.

Kuvajte još 1h.

Trebalo bi da je gotovo i da je pindjur dovoljno gust tad. stavite konzervans i izmešajte.

Tegle operite pa sterilizujte u rerni i napunite ih, pa zatvorite celofanom i gumicama ili celofanom i poklopcima.

Ostavite na tamno i suvo mesto.

Scroll to Top