Šestu godinu za redom u Sijarinskoj banji se održava turistička manifestacija „Zlatni koltić“. Spremanju ribljih čorbi prethodilo je „Pecanje na plovak u sportskom ribolovu“, na jezeru u Novom Naselju kod Medveđe.
Sijarinska banja – Na banjskom keju danas se za prvo mesto na manifestaciji „Zlatni kotlić“ nadmetalo 13 ekipa. Šestu po redu manifestaciju organizovali su Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe u saradnji sa Turističkom organizacijom Medveđa i Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje.
Kako ističe direktor turističke organizacije Medveđa Ljubiša Ristić cilj organizovanja „Zlatng kotlića“ je promocija tursitčkih potencijala Sijarinske banje i privlačenje novih gostiju. Predsednik žirija ove godine, koji je i odredio propozicije takmičenja, bio je vlasnik restorana „Stenka“ iz Beograda Milorad Stojković, koji se kulinarstvom i ugostiteljstvom bavi više od pola veka. Kako je istakao Stojković kriterijumi po njemu za ocenjivanje ribljih čorbi bili su boja, miris i ukus.
Stojković je inače autor brojnih knjiga iz oblasti kulinarstva, naročito ribljih specijaliteta.
Medju domaćim majstorima kulinarstva iz Medveđe, Sijarinske banje, Lebana i Leskovca ove godine u pripremanju ribljih čorbi učestvovale su i ekipe iz Stare Pazove i Novog Sada.
Nakon skoro dva sata prirpemanja čorbi predsednik žirija Milorad Stojković probao je sve pripremljene riblje čorbe i doneo odluku o najboljim majstorima u pripremnaju ribljih čorbi.