Dan opštine Vlasotince 2024

Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Vlasotince

Svečanom sednicom Skupštine opštine i uručenjem Oktobarskih priznanja, Vlasotince je obeležilo 10. oktobar, dan kada je ovaj kraj oslobođen u Drugom svetskom ratu, ali i mesec u kome su narod i vojska Kraljevine Srbije izvojevali slobodu Vlasotinca u Prvom svetskom ratu. Tim povodom su delegacije Skupštine opštine i boračkih udruženja položile vence i cveće na spomenik posvećen borcima iz oba svetska rata.

Otvarajući svečanu sednicu, predsednik Skupštine opštine Zoran Stamenković rekao je da je dan opštine prilika da se tradicionalno uruče oktobarska priznanja pojedincima, ustanovama i kolektivima koji su postigli značajne rezultate između dva oktobra i doprineli na razne načine razvoju, ali i promociju vlaosotinačke opštine. U dokumentarnom filmu prikazano šta je šta je sve rađeno između dva oktobra u varoši na Vlasini.

This slideshow requires JavaScript.

-Vlasotince i okolina su između dva oktobra nastavili putem kojim su išli i prethodnih desetak godina. To znači da smo i dalje posvećeni uređenju naše opštine jer koliko god da radite, uvek ima još poslova koje treba da završite. Kada pričamo o ulaganjima, uvek volim da kažem da sam ponosan što konstantno poboljšavamo uslove u školama i vrtićima, a kruna tog rada je rekonstrukcija i dogradnja Trening centra u Tehničkoj školi, u kome su radovi pri kraju i čijim će završetkom biti krunisan jedan sistemski trud države da školuje kadrove u skladu sa potrebama privrede -rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović, na svečanosti povodom Dana opštine.

– U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave imate pouzdanog i sigurnog partnera za sve poduhvate kojima unapređujete kvalitet života građana. Podsetio bih da je Ministarstvo pomoglo da Vlasotince među prvima dobije Jedinstveno upravno mesto i u njega smo uložili 6,5 miliona dinara. Takođe pomogli smo rekonstrukciju ambulante u Donjoj Lopušnji i uložili smo u modernizaciju rada lokalne samouprave kroz premenu eServisa. Vidim iz filma da su i mnoga druga ministarstva prilično radila i uložila u vaš kraj. Prilikom dolaska, pročitao sam na vašoj internet prezentaciji da je Vlasotince „opština sa vizijom“. Želim Vam da ispunite cilj i da izgradite lokalnu samoupravu sa svetskim standardima – jaku, naprednu i otvorenu – rekao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić.

Oktobarska prizanja u vidu „Diplome 10. oktobar“ dobili su Vojna bolnica Niš i doktor pedagoških nauka Gabrijela Grujić, direktor Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija.

This slideshow requires JavaScript.

Oktobarsko priznanje u obliku „Pohvale“ dobili su: slikar Aleksandar Spasić, snimatelj i umetnik vizuelnih efekata Đorđe Stojiljković, predsednik Crkvenog odbora parohijskog namesništva vlasotinačkog Hadži Petar Jovanović, za rad, predsednik Udruženja „Koce zauvek“ Blagoje Kocić, i Una Gligorijević, učenica šestog razreda OŠ „Siniša Janić“, koja je osvojila brojne nagrade na likovnim konkursima i veoma je uspešna na atletskim takmičenjima kako u Srbiji tako i van nje.

Zahvaljujući na priznanju Gabrijela Grujić podsetila je da dualno obrazovanje u vlasotinačkoj Tehničkoj školi počelo 2016. godine.

„Ovu nagradu, ovo priznanje posvećujem mom timu i dajem mu prioritet jer smo je zajedno je zaslužili. Neka im služi na čast, neka im bude nova snaga za buduće uspehe, a ono što ja osećam neka to ostane meni i mojoj porodici. Na današnji dan kada smo osvojili slobodu moramo razmiljati i o našim precima jer oni su nam dali ovu snagu i mi moramo da je prenosimo. Ipak, velika zahvalnost danas ide i predsedniku opštine koji dugi niz godina prepoznaje značaj obrazovanja i ulaganje u obrazovanje. Uspeli smo da dobijemo sredstva i izgradimo Trening centar i da damo novu snagu obrazovanju“, rekla je direktor Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Svečana sednica počela je državnom himnom „Bože pravde“, a završena gradskim igrama folkornog ansambla „Crnilović“.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top