Foto: Opština Lebane

Opština Lebane pristupila projektu „Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji“

Predstavnici opštine Lebane kao i predstavnici još 19 lokalnih samouprava potpisali su „Pano saradnje“ zajedno sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, predstavnikom ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnicima Nemačke razvojne saradnje.

Ovim činom saglasili su se oko saradnje na unapređenju usluga socijalne zaštite u Srbiji kao i razmene iskustava jedinica lokalne smouprave u okviru projekta „Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji“.

This slideshow requires JavaScript.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov na skupu je rekao da je ovaj projekat rezultat opredeljenja Nemačke i Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj za nastavak pružanja podrške Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Takođe je naglasio da je u fokusu socijalno i ekonomsko uključivanje osetljivih i marginalizovanih grupa.

„Cilj ovog projekta ogleda se u jačanju socijalnog i ekonomskog uključivanja žena i Srbiji kroz integrativni i rodno transformativni pristup“ rekao je Žigmanov i dodao da je politički partner Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je ključni implementacioni partner Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno sa 20 jedinica lokalne samouprave.

Ovaj projekat započet je u aprilu 2023.godine a trajaće do marta 2026. godine, a realizuje se sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top