Jović: „Ukoliko Narodni muzej Leskovac ne želi saradnju tražićemo da se ingerencije nad lokalitetom prepuste lokalnoj samoupravi u Lebanu“

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Lebane šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke, Goran Jović uputio je apel leskovačkom Narodnom muzeju da sa predstavnicima opštine Lebane naprave dogovor oko naplate karata za posetioce koji obilaze novoizgrađeni Centar za posetioce i lokalitet Caričin grad. Jović smatra da nije u redu naplaćivati dve karte za jednu posetu, što iznosi 500 dinara po jednoj osobi, i da je to visoka cena za posetioce u ovom kraju.

This slideshow requires JavaScript.

„Razgovarao sam juče sa neki ljudima, koji su došli da posete Centar za posetioce i lokalitet Caričin grad. Ogorčeni su, ne na lokalnu samoupravu, kada im se malo bolje objasni, već na onog ko upravlja lokalitetom a to je Narodni muzej Leskovac. Kada dođu ovde plate ulaznicu 250 dinara, obiđu Centar za posetioce i kada odu gore na lokalitet opet im se naplaćuje ulaznica u iznosu od 250 dinara. To nije dobra reklama za Caričin grad, za Justinijanu Primu, za opštinu Lebane ali ne zbog lokalne samouprave već zbog Narodnog muzeja“ rekao je Jović.

Inače, Narodni muzej Leskovac upravlja lokalitetom Caričin grad a po rečima Jovića, Lebane nema afiniteta da pravi muzej i isti poštuje kao jedan od najboljih u Srbiji, međutim saradnja između opštine Lebane i ove ustanove nakon izgradnje velelepnog Centra za posetioce trebala bi da bude na mnogo višem nivou i većoj saradnji, što očigledno nije slučaj.

Jović je danas uputio apel leskovačkom Narodnom muzeju da sa predstavnicima opštine Lebane naprave dogovor oko naplate karata za posetioce koji obilaze novoizgrađaeni Centar za posetioce i lokalitet Caričin grad. „Ukoliko Narodni muzej Leskovac ne želi saradnju tražićemo da se ingerencije nad lokalitetom prepuste lokalnoj samoupravi u Lebanu“ poručio je Jović.

Izjavu šefa Odborničke grupe SNS-a u Lebanu, Gorana Jovića možete pogledati u video prilogu:

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top