53 godine Brige o vašim i našim roditeljima

Ustanova za odrasle i starije  u Leskovcu obeležila je danas 53. godine uspešnog poslovanja i rada. Na početku proslave prikazan je prugodan film koji je Ustanova za odrasle i starije pripremila za ovaj dan pod nazivom 53 godine Brige o vašim i našim roditeljima, koji je kod prisutnih izazvao vrlo emotivnu reakciju.

Ovaj poučni i emotivni film pokazuje da uposlenici pored svoje stručnosti koju dominantno povezuju sa ljudima sa kojima rade, oni u svakom trenutku pružaju i puno ljubavi i pažnje osobama trećeg životnog doba. Poslednjih godina značajno smo osavremenili ovu ustanovu i zajedničkim naporima učinili da objekat u kome se ona nalazi izgleda nikad bolje istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Ustanova za odrasle i starije sa radom je počela još davne 1938. godine kao Sirotinjski dom za stare, a u današnjoj zgradi nalazi se od 1964, od kada je dva puta dograđivana i više puta rekonstruisana. U okviru ustanove funkcioniše i Klub za stara i odrasla lica za sve građane koji žele da se zabavljaju i druže, a još jedan vid vaninstitucionalne zaštite je i pomoć u kući za staračka domaćinstva, projekat koji se niz godina uspešno realizuje. Kapacitet Ustanove za odrasle i starije, danas je 180 ležajeva“, istakla je u svom obraćanju direktorka Ustanove za odrasle i starije Gordana Savić.

U Ustanovi za odrasle i starije jedan deo radova na rekonstrukciji koja se sredstvima u visini do 62,2 miliona dinara finansira preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, već je završen. Rekonstrukcija ovog objekta podrazumevala je kompletnu termoizolaciju objekta, izolaciju tavana, izgradnju solarnog postrojenja za grejanje vode. Od unutrašnjih radova koji su dobrim delom zavrešni urađena je komplatna zamena podova, vrata, rekonstrukcija vodovodne mreže, kanalizacije, gletovanje, krečenje zidova kao i zamena klasičnog osvetljenja led osvetljenjem.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top