Zavod za javno zdravlje i Grad Leskovac od jeseni proširuju praćenje kvaliteta vazduha

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i v.d. direktor Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić potpisali su Ugovor o stručnoj saradnji i ustupanju sekvencijalnog uzorkivača za merenje suspendovanih čestica iz ambijentalnog vazduha PM 10 Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Sastanku su prisustvovali direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić, načelnik Sektora za vazduh Agencije, Milenko Jovanović, načelnica Centra za higijenu ZZJZ Leskovac, Tamara Ljubenović, i šef Odeljenja za zaštitu životne sredine Grada Leskovca Slađan Đikić.

Na ovaj način Agencija za zaštitu životne sredine nastavlja da podiže kapacitet monitoringa kvaliteta vazduha na lokalnom nivou. Obuka stručnog kadra Zavoda za javno zdravlje Leskovac na uzorkivaču je završena u Agenciji za zaštitu životne sredine.

ZZJZ Leskovac će merenja suspendovanih čestica PM10 početi od jeseni, u saradnji sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine Grada Leskovca. Aparat će biti u funkciji akreditacije metoda uzorkovanja i merenja koncentracije suspendovanih čestica koje vode poreklo iz dizel motora, pepela i mineralnih prašina. Rezultati merenja koji će se koristiti za akreditaciju nove metode biće dostupni stanovništvu na sajtu ZZJZ Leskovac. Ovim će se dobiti detaljniji prikaz kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Leskovca. Razmotrene su i mogućnosti proširenja stručne saradnje Agencije za zaštitu životne sredine i Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

 

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top