U ustanovama socijalne zaštite zaražene 153 osobe

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 122 korisnika i 31 zaposlenog.

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je u:

Gerontološkom centru “Jelenac“, Aleksinac;
Gerontološkom centru u Knjaževacu;
Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu;
Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“ na Umci;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Mass Green House“, Petrovaradin;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi“, Beograd;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Radost“, Negotin;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Gardoš“, Zemun;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Nada“, Beograd;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “Holiday house lux“, Beograd;
Domu za smeštaj odraslih i starijih “S.Nikola“, Negotin.
Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 192, navodi se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top