Poslanici Srpske liste smenili Simića a imenovali Milosavljevića

Većina poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova donela je danas odluku o smeni Slavka Simića sa mesta šefa te poslaničke grupe i na tu funkciju imenovala Sašu Milosavljevića.

„Ovakvu odluku donela je većina(6 od 11) poslanika Srpske liste, nakon što je Simić, sa manjom grupom članova naše poslaničke grupe, tajno dogovorio sa kosovskim premijerom Isom Mustafom smenu ministra Ljubomira Marića“, navedeno je u saopštenju .

Prema mišljenju većine poslanika ove liste „Simić je počinio i dodatni politički delikt i naneo sramotu sopstvenom narodu predloživši osobu poput Mirjane Jevtić na ministarsku funkciju“.

„Iako je od strane visokih republičkih zvaničnika usledio apel poslanicima iz redova Pokreta socijalista da se od tog čina razbijanja naše liste odustane, Simić je sa grupom njemu odanih poslanika, a uz očiglednu podršku vrha svoje stranke, odlučio da napravi pakt sa Mustafom, i smenio ministra Marića, samo zato što je dosledno branio srpske interese na Kosovu i nije pristajao na ucene Pokreta socijalista i klana Jablanović.

Srpski narod na Kosovu i Srpska lista neće više nikada biti taoci grupice političkih avanturista i kriminalaca iz Pokreta socijalista.

„Simić i njegovi sledbenici izgubili su svako moralno pravo da se predstavljaju kao članovi Srpske liste, jer radeći protiv interesa Srbije i srpskog naroda oni su postali deo albanske liste. On i njegovi sledbenicu su od danas, iako toga možda još nisu svesni, samo bivši političari i deo jedne od najsramotnijih epizoda u srpskoj političkoj istoriji „navedeno je u saopštenju koje su potpisali poslanici Srpske liste Jelena Bontić,Jasmina Živković,Saša Milosavljević,Srđan Popović,Adem Hodža i Nenad Rašić.

Scroll to Top