Nemačka humanitarna organizacija ASB i opština Medveđa donirale vrednu opremu korisnicima u Medveđi

U okviru projekta “Stabilizacija i prevencija sukoba kroz promociju zapošljavanja i bolje socijalne usluge za ugrožene grupe na Zapadnom Balkanu (Bosna i Hercegovina i Srbija)”, koji sprovodi nemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), a finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i lokalne samouprave u Srbiji, sa korisnicima su potpisani ugovori o donaciji opreme za ostvarivanje dohodovnih aktivnosti, na osnovu sporazuma potpisanog između opštine Medveđa i organizacije ASB. 

Prisutnima se obratio predsednik opštine Medveđa, Dragan Klulić a potpisivanju je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Rade Perović, kao i koordinator za Jugoistočnu Evropu iz Kelna Sava Pantelić i menadžer projekta ispred ASB kancelarije u Beogradu, Aleksandar Pavlović.

Cilj ovog projekta je podrška socijalno ugroženim licima u Srbiji u ekonomskom osnaživanju, zapošljavanju, ostvarivanju dodatnog prihoda i povećanju zapošljivosti u oblasti poljoprivrede i zelene industrije, kroz donaciju poljoprivredne opreme u vidu plastenika i pripadajuće opreme. Pored opreme, 8 korisnika iz Medveđe će dobiti i stručnu terensku obuku od strane profesora poljoprivrednog fakulteta iz Kruševca.

Projekat je finansiran specijalnim sredstvima Vlade Savezne Republike Nemačke i opštine Medveđa. Ukupna vrednost projekta je preko 112.000 evra, dok je vrednost donacije korisnicima u Medveđi 17.500 evra, od čega opština učestvuje sa 3.300 evra.

Pored opštine Medveđa, projektom su obuhvaćeni gradovi  Leskovac i Pirot, kao i opštine: Vladičin Han i Knjaževac Pored Srbije, ASB ovaj projekat sprovodi i u Bosni i Hercegovini. Poljoprivreda je u svim projektnim opštinama najvažnija ekonomska aktivnost, ali još uvek nedovoljno razvijena i sastoji se od velikog broja malih seoskih domaćinstava u nepovoljnoj socio-ekonomskoj situaciji.

Nemačka humanitarna organizacija Arbeiter – Samariter – Bund je u Srbiji prisutna od 1999. godine. U periodu od 24 godine, kroz preko 50 projekata pomoć je dobilo oko 70.000 osoba. Ukupna vrednost implementiranih projekata je veća od 40 miliona eura, doniranih od strane Evropske Unije, Vlade Federalne Republike Nemačke, USAID i drugih institucionalnih i privatnih donatora.

U nastavku možete pogledati video prilog sa današnjeg potpisivanja ugovora sa korisnicima u Medveđi:

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top