MINISTARKA POLJOPRIVREDE POSETILA MEDVEĐU I NAJAVILA POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković boravila je danas u radnoj poseti opštini Medveđa, gde je sa rukovodstvom ove opštine i poljoprivrednicima razgovarala o aktuelnim temama u oblasti poljprivrede.

ministarka poljoprivrede u medvedji ok

 
Po završetku radnog sastanka ministarka Bogosavljević Bošković je sa predstavnicima lokalne samouprave obišla poljoprivredno gazdinstvo porodice Pijović u selu Medevce.

ministarka poljoprivrede
Ministar Bogosavljević Bošković je ovom prilikom rekla da će priotitet u narednom periodu biti pružanje pomoći poljoprivredim gazdinstvima, pogoovo u marginalnim područjama.
„Naš zadatak je da obezbedio sredstva za poljoprivrednu proizvodnju kroz subvencije, što već i činimo. Ministarstvopoljoprivrede je opredelilo veća sredstva za ovakva područja“ – rekla je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da ministarstvo subvencioniše nabavku opreme, nabavku domaćih životinja a povraćaj subvencija u marginalnim sredinama koje imaju otežane uslove za rad, povraćaj iznosi 55 %.

8 (1)
Ministar Bogosavljević Bošković je posle razgovora sa poljoprivrednicima ovog kraja rekla da je razgovarano i o izgradnji mini mlekare koja bi dodatno podsticala govedarstvo ovog kraja.
„Dogovorili smo da se formira Radna grupa sastavljena od predstavnika ministarstva, predstavnika lokalne samouprave i poljoprivrednih proizvođača, koji bi napravili jedan vid poslovnog udruženja odnosno zadrugu, nakon čega bi, kao pravno lice pripremili projekte“ – rekla je ministar Bogosavljević Bošković danas u Medveđi.

ministarka poljoprivrede u medvedji oksastanak

Scroll to Top