Isplaćeno 3,2 miliona dinara za putne troškove u obrazovanju, projekte iz kulture i usluge preko CZSR

Iz budžeta grada Leskovca je isplaćeno 3,2 miliona dinara na ime troškova prevoza zaposlenih u sistemu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Lokalna samouprava grada Leskovca kontinuirano i posvećeno radi na unapređenju uslova rada u objektima škola o čemu svedoče brojna ulaganja na ovom polju.

Samo u energetsku sanaciju vaspitno-obrazovnih ustanova je uloženo 255 miliona dinara od 2012. godine, sva potraživanja i obaveze se redovno namiruju što dokazuje i iznos namenjen oblasti obrazovanja za 2022. godinu u visini od skoro 800 miliona dinara.

Druga podjednako važna oblast za koju je u gradskoj kasi rezervisano skoro 250 miliona dinara je socijalna zaštita. S tim u vezi, isplaćena je redovna rata kojom se pokrivaju usluge namenjene nezi i pomoći u kući osobama koje boluju od mišićne distrofije. Takođe je isplaćena redovna rata za usluge pratilaca dece sa potrebom za dodatnom podrškom u ostvanjivanju potreba. Za te namene iz budžeta je isplaćeno 700 hiljada dinara.

Ove godine je preko konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture podržano 46 udruženja, institucija i društava iznosom od 12 miliona dinara. Danas je nosiocima projekta koji su nadležnom odeljenju dostavili izveštaj o realizaciji isplaćena druga rata i to iznos od 1,4 miliona dinara.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top