Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga na račun NURDOR-a uplatio 100.000 dinara

Iz budžeta Republike Srbije svake godine izdvaja se sve više novca za lečenje dece obolele od retkih bolesti. Fond za ove namene je formiran 2012. godine i tada je putem istog bilo izdvojeno 130 miliona dinara, a 2021. godine 3,2 milijarde dinara, što je 25 puta više nego 2012. godine. O raspodeli sredstava navedenog fonda stara se Komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za lečenje retkih bolesti.

Grad Leskovac planira da, ukoliko stanje u budžetu bude dozvoljavalo, sklopi ugovor sa Ministarstvom zdravlja, kako bi Leskovac u narednim godinama deo sredstava usmerio ka navedenom Fondu.

Podsećamo da je grad Leskovac sredstva namenjena za novogodišnji prijem upućivao Udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR, te da smo iz budžeta grada navedenom udruženju 2017. i 2018. godine uplatili po 100 hiljada dinara (ukupno 200 hiljada dinara). Ta praksa je prekunuta zbog naloga Državne revizorske institucije.

Ove godine, na inicijativu gradonačelnika i predsednika Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga dr sci. med. Gorana Cvetanovića, ova institucija je danas na račun NURDOR-a u Nišu uplatila 100 hiljada dinara.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top